Εικονογραφήσεις

iIlustrationsΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΛΑΤΟΣ:
«Η Χρωματούπολη» της μικρής Αριάδνης
Συγγραφή/Εικονογράφηση: Αριάδνη Βάρδα - Εύα Τζαγκαράκη


Κάποιοι από σας που κρατάτε αυτό το βιβλίο ίσως να έχετε ταξιδέψει σε πολλές διαφορετικές χώρες. Όμως σαν αυτή, τη χώρα της Χρωματούπολης σίγουρα δεν έχετε ξαναβρεθεί! Γι’ αυτό ελάτε γρήγορα και πάρτε μόνο ένα πράγμα μαζί σας… τη φαντασία σας! Γιατί σ’ αυτή την παραμυθένια πόλη που όλα είναι αλλιώς, οι κάτοικοι είναι ξεχωριστοί, το τοπίο ιδιαίτερο, ακόμη και αυτός ο παράξενος βασιλιάς Έβενος και η όμορφη βασίλισσα Παλέτα έχουν ένα μυστικό για σας! Το παραμύθι, μέσα από το ταξίδι του θέλει να γνωρίσει στους μικρούς φίλους και αναγνώστες τις βασικές αρχές των χρωμάτων με διασκεδαστικό τρόπο!
Τα παιδιά αγαπούν τις ιστορίες. Τους αρέσει να κατασκευάζουν φανταστικούς φίλους, να διηγούνται περιπέτειες… Ομως σπάνια κάποιος τα βοηθάει να γράψουν τις ιστορίες τους.
Αυτόν τον ρόλο ανέλαβε να παίξει η Εύα Τζαγκαράκη. Η εικονογράφος- συγγραφέας επικοινώνησε με τη μικρή της κόρη λίγο διαφορετικά, μοιράστηκε μαζί της ιδέες για ενδιαφέρουσες ιστορίες, διάβασαν και εικονογράφησαν παραμύθια, έγραψαν και εικονογράφησαν τις πρώτες σκέψεις τους και η Εύα τις σχολίασε δημιουργικά.Η μικρότερή μας συγγραφέας η Αριάδνη, είναι ένα ιδιαίτερα δημιουργικό παιδί με προβληματισμούς και ανησυχίες, ενώ με τη βοήθεια της μητέρας της κατάφερε να γράψει και να εικονογραφήσει το πρώτο της παραμύθι. «Η Χρωματούπολη» είναι μια πόλη γεμάτη χρώματα. Υπήκοοι της βασίλισσας Παλέτας είναι τα πινέλα, τα καβαλέτα και οι μπογιές. Κάποια μέρα όμως η χαρούμενη χρωματιστή πόλη απειλήθηκε από τον βασιλιά της Μαυρούπολης τον Έβενο…
Εκδόσεις Φυλάτος: Πρώτη έκδοση

Σελίδες: 42ISBN:978-618-5123-51-2
Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση εκτυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ασφαλή ατοξικά χρώματα.

fylatos.com/shop/E-book
fylatos.com/shop/χρωματούπολη-προπαραγγελία 
fylatos.com


«Τα ζώα του Γέροντα»
 Πολυξένη Χουρίδου (Συγγραφέας), Εύα Τζαγκαράκη (Εικονογράφηση).

Μια ευχάριστη αφήγηση για τη ζωή ενός συμπαθητικού μοναχικού Γέροντα και της Ρίνας καρδερίνας, της Λίνας ελαφίνας, του Λάκη λυκάκι και του Ράκη σκιουράκι. Τα τέσσερα ζώα που βρήκε στο δάσος ο γέροντας, τα φρόντισε με πολλή αγάπη και έγιναν οι καλύτεροι σύντροφοί του. Ζήσανε μαζί αρμονικά για πολλά χρόνια μέσα στο πανέμορφο δάσος. Ο γέροντας είχε βρει πια τη γαλήνη, που έψαχνε τόσο καιρό. Το αθώο και γλυκό βλέμμα των φίλων του ζέσταινε και ηρεμούσε την πονεμένη του ψυχή.
Εκδόσεις Φυλάτος
ISBN: 978-618-5123-05-5
Σελίδες: 38

Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση εκτυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ασφαλή ατοξικά χρώματα.
fylatos.com/τα ζώα του γέροντα


2014

"Για ένα τόσο δα φρουτάκι"

Χριστίνα Κανάρια (Συγγραφέας), Βασιλική Παπαντώνη (Θεατρική απόδοση), Εύα Τζαγκαράκη (Εικονογράφηση).


Ένα λαγουδάκι ζωηρό, σ΄ένα χωριουδάκι όνειρο τρώει όλα τα φρούτα και τα λαχανικά κι έτσι δε μένει τίποτα για τα παιδιά! Τρώγοντας όμως μόνο μπισκότα και γλυκά, δεν έχουν δύναμη να παίζουν όπως παλιά! Θα τα καταφέρουν να μιλήσουν στον λαγό να του πουν με μια φωνή «Φτάνει πια, ως εδώ!»;
Εκδόσεις Φυλάτος: Πρώτη έκδοση (Μάρτιος 22, 2014)
48 Σελίδες
ISBN-10: 9608882486
ISBN-13: 978-9608882485

www.amazon.com/Gia-toso-froutaki


2014
Εικονογράφηση χριστουγεννιάτικης κάρτας Αερολέσχης Κρήτης:
"Τμήμα Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς της Αερολέσχης Ηρακλείου".

2013
«Έργα για την Πρότυπη Στέγη Ανηλίκων Περισσού» Ομάδα Εθελοντικής Προσφοράς “Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά” στην Αθήνα.


2011-2012
Εικονογραφήσεις παραμυθιών για παιδικό site: "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Charles Dickens","Το Κυκλάμινο","Η κάμπια","Η Γκρέτεν το Ξωτικό","Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο του Oscar Wilde", κ.α.


 
  

 


 
 

2007 - 2010

«ΒΑΠΟΡΙ ΕΚΔΟΤΙΚΗ» εκδοτική εταιρία στην Αθήνα, συνεργασία ως σχεδιάστρια - εικονογράφος.